Stichting Mountain Child care

Mountain Child Care is een Nederlandse stichting die met een lokale staf in Nepal een innovatief persoonlijk leiderschapsprogramma organiseert voor jongeren uit kinderhuizen in Nepal. De stichting richt zich op weesjongeren uit de twee grote steden van Nepal en ex-straatjongeren die in een rehabilitatieprogramma zitten.


Talentvolle jongeren die zelfbewustzijn en focus nodig hebben. Wanneer de jongeren op hun 18e doorgaans hun tehuis moeten verlaten, dreigen ze in een armoedeval terecht te komen. Daarnaast blijken ze een kwetsbare groep te zijn voor mensenhandelaren. De bescherming van het tehuis waar ze zijn opgevoed blijkt hun niet weerbaar te maken voor de ‘echte’ wereld. Aan begeleiding hierbij is in Nepal nauwelijks tot niet voorzien.


Mountain Child care slaat de brug voor deze jongeren om uit de cirkel van kwetsbaarheid en armoede te stappen door ze bewust te laten worden over zichzelf en hun toekomst. Een jaar lang begeleiden wij ze intensief zodat, wanneer ze de stap in de maatschappij moeten maken, deze met zelfvertrouwen, moed, zelfkennis en met een doel doen.


De start van het 1 jarige programma is de QuestTrek: een 6 daagse trektocht door de Himalaya. Aan dit onderdeel van het persoonlijk leiderschapsprogramma gaan ook Nederlandse deelnemers mee waardoor er een unieke interculturele interactie plaats vindt tussen de Nepalese jongeren en Nederlandse deelnemers.


Voor meer informatie bezoek onze website www.mountainchildcare.org of neem contact op met Hedda Steenhauer (hedda@mountainchildcare.org). Je vindt Mountain Child ook op Instagram en facebook!

TEAM MAROON

Nullam rutrum enim non tellus tincidunt placerat. Quisque porta urna malesuada, faucibus quam tristique, viverra risus. Aliquam consectetur orci nec quam placerat, eu ultricies ipsum tincidunt.


Cras ut massa iaculis, egestas nibh luctus, mollis tellus. Duis iaculis mollis erat, eget venenatis nisl egestas quis. Sed iaculis sollicitudin enim vitae vestibulum. Mauris ac lorem eu velit ultrices varius.


Sed tempor dignissim tempor. Nam convallis sagittis pulvinar. Mauris malesuada eros quis orci efficitur, a consequat lacus efficitur. Cras nec erat non eros commodo aliquam. Donec efficitur dictum ex, et cursus risus suscipit in. Aenean dui turpis, ultricies at mi quis, efficitur tristique sapien.

CONTACT


Heb je vragen, stuur een mail naar:


info@smansclassic.nl


Copyright @ All rights reserved